Bevezető:

Szentes Városi Szolgáltató Kft. támogatásban részesült a Magyar Turisztikai Ügynökség, mint a Miniszterelnöki Kabinetiroda Kezelő szerve és a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által közösen meghirdetett "Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése" című Felhíváson. A konstrukció célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, a szálláshely működéséből származó árbevétel által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése, a turisztikai szektor adófizetési képességének erősítése, az adófizetési morál javítása.

Annak érdekében, hogy a magyarországi szálláshelyek és desztinációk meg tudjanak felelni a modern, XXI. századi turizmus kihívásainak és a vendégek igényeinek, elengedhetetlen a szükséges, fenntartható és minőségi szálláshely- kínálat biztosítása. A szolgáltatás minősége és kínálata szálláshely kategóriánként változhat és eltérő lehet, ugyanakkor tekintettel arra, hogy sok esetben ezek a változtatások kizárólag önerőből nem teljesülhetnek, jelen pályázati Felhívás célja olyan támogatási konstrukció rendelkezésre bocsátása, amely lehetővé teszi a magánszálláshelyeken és egyéb szálláshelyeken a minőségi szolgáltatási szint emelését.

A támogatás tartalma:

A projekt tartalmának ismertetése:

A támogatási kérelem a 3235 Mátraszentimre, Deák Ferenc utca 42. (307 hrsz.) alatti 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő „Szentes Város Önkormányzatának Üdülője” szálláshely infrastrukturális felújítására irányult. Az épület megfelel a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-működési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet egyéb szálláshelyre vonatkozó feltételeinek, melyről az illetékes Mátraszentimrei Önkormányzat Jegyzője az üzemeltetés kezdetekor hatósági igazolványt és üzemeltetési engedélyt állított ki. Az üzemeltetési engedély szerint a szálláshely 6 férőhelyes (pótágyazható további 2 fő részére), és 3 lakószobával rendelkezik.

Az elnyert támogatásból az alábbi fejlesztések valósulnak meg az ingatlanon:

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg